- Όσοι είναι γεννημένοι τον Ιανουάριο/Φεβρουάριο, είναι κατάλληλοι να ασχοληθούν με τεχνολογία.
- Στις 3 μετά τα μεσάνυχτα, για ένα δευτερόλεπτο η φύση παύει να λειτουργεί, διαπράττοντας το καθιερωμένο reset!!! Μπορεί εύκολα να γίνει αντιληπτό με το να παρακολουθήσει κάποιος το τραγούδι ενός γρύλου, το οποίο θα σταματήσει για ένα δευτερόλεπτο στις 3 ακριβώς. (το δοκίμασα, δεν ισχύει).
Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012
Συνεντεύξεις
Αναζήτηση Εργασίας
Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012
Αρθρογραφία Part I
Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012
Παιδική Ηλικία Part I
Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012
Αναμνήσεις Part I
Ψυχώσεις
Ποτέ δεν κατάλαβα τις ψυχωτικές εμμονές του περίγυρου μου. Τον επιβαλλόμενο κοινωνικό τρόπο ζωής, την καταπίεση των προσωπικών επιλογών ακόμη και στις πιο απλές καθημερινές συνήθειες. Ένα πολύ απλό παράδειγμα εξηγεί καλύτερα το αρχικό μου ερώτημα. Με ευκολία θα διάλεγα όλες τις εμμονές και ψυχώσεις που σχετίζονται με το συμπαθέστατο, κατά τα άλλα, μέρος που ονομάζεται καφετέρια. Το μέρος στο οποίο μπορείς να συνευρεθείς με τους φίλους σου, να πιείς ένα υπερτιμημένο ρόφημα και να αναρωτηθείς "γιατί δεν καθίσαμε να τα πούμε σε κάποιο σπίτι;". Η φιλία, η συντροφικότητα, η ευφυής και δημιουργική συζήτηση είναι οι ψυχαγωγικές απολαύσεις που επιδιώκει η παρέα ατόμων που "θα βγει για ένα καφέ".
Ψύχωση #1 - Social Phobia
Με ποιο λοιπόν σκεπτικό, η καφετέρια που έχει πολύ κόσμο κυρίως νεαρής ηλικίας, θεωρείται το ιδανικό μέρος; Γιατί πρέπει να υποστώ το "στρίμωγμα" και συνεχές "κούνημα" της θέσης μου για να περάσει ο "ψηλός" από τη δίπλα παρέα; Γιατί να ανεχτώ την αβάσταχτη βαβούρα που προξενούν οι διάλογοι των γύρω τραπεζιών, λες και βρίσκομαι σε φεστιβάλ ηλιθιότητας. Επιπλέον, σύνηθες φαινόμενο είναι η εισβολή στο διπλανό τραπέζι, 20χρονων βλαχοκάγκουρων αυξημένης διανοητικής ηλιθιότητας ατόμων, με κλασσική ελαφρώς αξύριστη μουσούδα, μαύρο γυαλί και ας είναι και μεσάνυχτα, όπου απλώνουν πάνω στο τραπέζι κλειδιά, 2-3 κινητά ο καθένας, καπνούς, τσιγάρα και ότι άλλη αηδία κρύβουν οι τσέπες τους. Για τους καφέδες ζητούν εξτρά τραπέζι.
Ψύχωση #2 - Agoraphobia
Η αισθητική όμως είναι το αποκορύφωμα της όλης κατάστασης. Η συνήθεια των σημερινών νέων να ντύνονται καραγκιόζηδες 365 ημέρες το χρόνο, για κάποιο περίεργο λόγο, είναι ιδιαίτερα εμφανές σε τέτοιου είδους μέρη. Φόρεσες την κακόγουστη αλβανιάρικη (δικής μου επινόησης λέξη) μπλούζα σε συνδυασμό με το trendy παντελόνι που συνδυάζει 70s με hip hop hype. Πήρες και τη φίλη σου, με τριχοσαλάτα αντι για μαλλί, και συνολάκι στυλ ρακένδυτου. Πρέπει να κάνεις και δημόσια εμφάνιση;
Ψύχωση #3 - Gypsyphobia
Όταν μία παρέα πάει να "κάτσει" σε μια "γεμάτη" καφετέρια, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα, να υπάρχουν στο διπλανό τραπεζάκι ξεχασμένα μισοφαγωμένα ή ακόμη και άθικτα μεζεδάκια στα οποία δεν έχει παρέλθει η απαιτούμενη χρονική περίοδος ώστε να εντοπιστούν από τον σπαστικό σερβιτόρο που θα πάει να τα μαζέψει και να τα πετάξει. Αυτή η χρονική περίοδος ονομάζεται TFFR (Time For Fast Response), και έχει σύμβολο το "β" (από το βουτάω). Η απόπειρα κίνησης προς τα μεζεδάκια, ενεργοποιεί στους φίλους μου αυτόματα τα συμπτώματα ψύχωσης, με ψεύτικους κανόνες συμπεριφοράς και ανόητων κοινωνικών συμβολαίων.
Ψύχωση #4 - Ramolimentophobia
Η καφετέρια που απαρτίζεται από άτομα 3ης ηλικίας, γνωστή και ως καφενές, είναι σαφώς ανώτερο από εκείνες που περιέχουν έφηβους ή 25χρονους πιθηκάνθρωπους. Στον καφενέ θα συναντήσεις τον σοφό γέρο να πίνει τον ελληνικό καφέ, ρουφώντας τον, βγάζοντας αυθεντικούς ήχους. Ειδικά αν υπάρχει τηλεόραση που δείχνει πολιτικές ειδήσεις ή ποδόσφαιρο, απόψεις και ατάκες ελληνικής θυμοσοφίας κατακλύζουν τον χώρο προς τέρψιν και απόλαυση. Οι ψυχωτικές αναταραχές ενεργοποιούν χαρακτηρισμούς για τα εν λόγω μέρη ως "κατεστραμμένα", "καπί" (ή και "καπιά"), "καταγώγια", προβάλλοντας τα ως επιχειρήματα για να τα αποκλείσουν από πιθανούς προορισμούς της απογευματινής βόλτας.
Συνοψίζοντας, η wannabe δυτική κουλτούρα η οποία έχει επηρεάσει τη μεταγενέστερη Ελλάδα, μας έχει οδηγήσει σε μία υποδουλωμένη και μονόπλευρη λήψη αποφάσεων, ακόμη και για τις μικρές καθημερινές συνήθειες που αποτελούν όμως το άλας της καθημερινότητας. Οι lifestyle επιταγές, προέρχονται από ένα αμιγώς χαοτικό σύστημα που απλά εξαγάγει, κατά περιόδους, κατευθύνσεις υπό την αιγίδα του πλέον κλισέ όρου "μόδα", δίχως να είναι προϊόν στοχευόμενης σκέψης ή κάποιου δημιουργικού πλάνου.
Μία απογευματινή επίσκεψη στα Flo, πείθει τον καθένα για τα παραπάνω.
Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012
Σοφίες του παρελθόντος
- Αγορές σημαίνει ρούχα, ατελείωτα ρούχα, άνευ λόγου και αιτίας (ας πάρω και αυτό το συνολάκι μήπως τύχει κάτι έκτακτο). Αγαπημένη έκφραση "μα δεν έχω και τίποτε να βάλω", ασχέτως αν οι ντουλάπες του σπιτιού ετοιμάζονται να κατέβουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενες για υπερφόρτωση και άθλιες συνθήκες.
- Το κλάμα έχει νόημα μόνο όταν βρίσκετε κάποιος αρκετά κοντά ώστε να έχει οπτική ή έστω ακουστική επαφή.
- Οι ερωτήσεις που θέτουν είναι δομημένες με τέτοιο τρόπο, ώστε οποιαδήποτε απάντηση να οδηγεί σε ενοχές και απολογία.
- Ο άντρας είναι πραγματικά αναγκαίος μόνο όταν κάποια αράχνη ή άλλο ζουζούνι βρίσκετε κοντά.
- Το σεξ είναι καθαρά εγκεφαλικό. Και μόνο η ιδέα τις ικανοποιεί.
- Η φράση "έχε μου εμπιστοσύνη" είναι ουτοπική.
- Ο ήχος του τηλεφώνου, είναι σαν ουράνιο κάλεσμα, τίποτε άλλο δεν έχει σημασία πια.
- Οι μπύρες είναι όλες ίδιες.
- Αυτό που έχουν στο μυαλό να πουν, αυτό που λένε και αυτό που εννοούν είναι τρία διαφορετικά πράγματα.
- Ο όρος αναξιοκρατία δημιουργήθηκε όταν απέκτησαν δικαιώματα εργασίας.
- Σαμπουάν, σαπούνια, κρεμοσάπουνα, αφρόλουτρα, και ένα κατεβατό από παχύρρευστα υγρά, αποτελούν must για την φροντίδα του σώματος. Το μπάνιο μυρίζει μόνιμα σαν τροπικό δάσος της Αφρικής, μετά από καλοκαιρινή μπόρα.
- Η λέξη "ποδόσφαιρο" είναι unregisterd στον εγκέφαλό, οπότε δεν υπάρχει ελπίδα.
- Επτά ημέρες διακοπών απαιτούν τουλάχιστον 21 φορέματα.
- Ύστερα από μία φιλοξενία σε φίλη, δύο εβδομάδων, είναι φυσιολογικό με το που θα επιστρέψει στο σπίτι να καλέσει την ίδια φίλη για τρίωρη συνομιλία στο τηλέφωνο.
- Χάνονται στο δρόμο, οδηγώντας ευθεία σε μεγάλη λεωφόρο.
- Η ερώτηση "πως είμαι?" δεν έχει απάντηση δίχως δυσάρεστες συνέπειες.
- Η έκφραση "άσε, τίποτα" έχει δεκάδες χιλιάδες μεταφράσεις και ο αριθμός διαρκώς μεγαλώνει.
- Η ισότητα προϋποθέτει ίσα δικαιώματα αλλά οι υποχρεώσεις όπως είναι.
Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012
Ηράκλειο Αττικής
- Άννα Βερούλη (πρωταθλήτρια Ακοντισμού),
- Ακάκιος Καχιασβίλη (ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών),
- Γιώργος Μητσικώστας (αναγνωρισμένος μίμος κωμικός),
- Ρούλα Κορομηλά (εθνική παρουσιάστρια),
- Αλέκος Ζαζόπουλος (ανερχόμενο αστέρι του λαικού πενταγράμμου),
- Ντανιέλ Μπατίστα (αστέρι του ποδοσφαίρου, ο πρώτος έγχρωμος που φόρεσε τα εθνικά μας χρώματα),
- Λιόλιος (καλλιτέχνης της ελληνικής ροκ σκηνής),
- Ιγγλέση Μάιρη (θεατρική ηθοποιός και σταρ βιντεοταινιών του 80)
- Νηφάλια Εξέγερση (πρωτοποριακό ροκ συγκρότημα της δεκαετίας του 90)
- Μπεζεντάκου Στέλλα (διάσημη περσόνα της τηλεόρασης)
- Καρούνης Ζαχαρίας (ανερχόμενος έντεχνος καλλιτέχνης)
- Εύη Βατίδου (πασίγνωστο μοντέλο, διατέλεσε σύζυγος γνωστού ποινικολόγου)
- Φίλλιπος Κουτσάφτης (Γνωστός τηλεοπτικός ιατροδικαστής)
- Αψίδα Θριάμβου επί της οδού Ηρακλείου, στην είσοδο από Ν. Ιωνία
- Κολόνα Ρολόι που δείχνει την ώρα επί της Κουντουριώτη
- Πρωτοποριακός Ραδιοφωνικός Σταθμός Επικοινωνία FM 94,00
- Intellectual Αμφιθέατρο μικρής χωρητικότητας στον ηλεκτρικό σταθμό
- Ποδοσφαιρική ομάδα ΑΕ Ηρακλείου, με μεγαλειώδη πορεία στα τοπικά πρωταθλήματα της Αθήνας αλλά και παρουσία στη Δ Εθνική
- Σύλλογοι μπάσκετ και βόλλευ, Τυφώνας με επιτυχίες στη Β Εθνική
- Το διασημότερο ταχυφαγείο της Αττικής, "Η καντίνα του Γιάννη"
- Κινηματογράφος / Θεατρική Σκηνή "3 Αστέρια"